Låna utan kreditkoll från Upplysningscentralen

Samla lån utan uc

Du kan samla dina lån även utan att det görs en annan kreditupplysning än en via UC. I dagsläget finns det 2 jämförelsetjänster som samlar lån utan uc.

OBS! De lånjämförelsetjänster som samlar lån utan UC har i regel högre ränta än de som använder sig av UC.

Långuide
Lånebelopp: 10 000 - 50 000 kr
Ränta: Från 24.95% till 24.95%
Löptid: 1 till 120 månader
Använder ej UC*

*Samlar lån med hjälp av annan kreditkoll än Upplysningscentralen.

Lånebelopp: 2 000 - 100 000 kr
Ränta: Från 12% till 19%
Löptid: 1 till 72 månader
Använder ej UC*

*Samlar lån med hjälp av annan kreditkoll än Upplysningscentralen.

Spargris
En kreditupplysning hos UC vara ett problem

Samla lån och krediter utan UC

Att samla sina lån är oftast ett bra sätt att få ner sin räntekostnad och för dig som vill undvika att få en registrerad kreditupplysning via UC finns det alternativ. Nackdelen är oftast att räntan är högre hos lånjämförelsetjänster som inte använder sig av UC.

När kreditföretag gör en kreditupplysning är antalet tidigare registrerade upplysningar en faktor som påverkar din kreditvärdighet. Men det är bara en faktor av många, andra viktiga är t.ex. din inkomst, tidigare lån och betalningsanmärkningar. Detta innebär att du kan bli nekad kredit även om kreditbolaget inte ser några tidigare kreditsökningar.

För att samla dina lån tas alltid någon form av kreditupplysning så även om ingen tas via UC kommer kreditbolaget att ta ett via en annan kreditupplysning, oftast Bisnode eller Creditsafe.

Bisnode kreditscore

Bisnode är ett internationellt kreditupplysningsföretag som gör kreditbedömningar på en 10-gradig skala, där 10 är bäst och 1 är sämst. De som får en 10 i sin bedömning bedöms av Bisnode vara mycket kreditvärdiga. När en kreditupplysning görs via Bisnode skapas ingen förfrågan till UC – det är istället ett separat register.

Du kan själv ta reda på din kreditscore hos Bisnode via minupplysning.se.

Creditsafe kreditupplysning

Creditsafe är också ett internationellt kreditföretag som gör kreditupplysningar på både privatpersoner och företag. Creditsafe gör en kreditupplysning med en riskvärdering som bl.a. baseras på inkomst, skuldsaldo hos kronofogden och fastighetsägande.

På deras hemsida kan du logga in på min kreditupplysning för att ta reda på hur bra din kreditvärdighet är.

Samla lån med UC är oftast billigare

De flesta lånjämförelsetjänster använder sig av UC vilket innebär att du har större möjligheter till en bättre ränta om du använder dig av en lånjämförelsetjänst som gör sin kreditupplysning via UC.

Om anledningen till att du vill samla dina lån utan UC är att du har för många kreditupplysningar på dig är det nästan alltid bäst att vänta tills dessa förfaller för att därefter försöka igen. På så sätt är chansen stor att din ränta och därmed månadskostnad blir lägre.